By: Roz@HomeKreation
INGREDIENTS:
1 bunch Young Tapioca Leaves
4 Shallots*
Some Chili Padi*
1 Green Chili*(*pounded)
1 tsp Turmeric Powder
Smoked Fish Flesh or Ikan Bilis
1/2 pot Coconut Milk
Salt
METHOD:
Place all in a pot & stir all the time until boiled and tapioca leaves are really tender.
Serve with white rice.
*************************
Masak Lemak Pucuk Ubi & Ikan Salai
BAHAN2:
1 ikat Pucuk Ubi
4 ulas Bwg Merah*
Sedikit Cili Padi*
1 biji Cili Hijau*(*tumbuk)
1 st Serbuk Kunyit
Isi Ikan Salai or Ikan Bilis
1 ikat Pucuk Ubi
4 ulas Bwg Merah*
Sedikit Cili Padi*
1 biji Cili Hijau*(*tumbuk)
1 st Serbuk Kunyit
Isi Ikan Salai or Ikan Bilis
1/2 periuk Santan
Garam
CARA2:
Masukkan kesemua bahan2 ke dlm periuk, kacau selalu sehingga menggelegak & daun ubi betul2 lembut.
Hidangkan dgn nasi putih (sedap kalau ada sambal belacan).
Garam
CARA2:
Masukkan kesemua bahan2 ke dlm periuk, kacau selalu sehingga menggelegak & daun ubi betul2 lembut.
Hidangkan dgn nasi putih (sedap kalau ada sambal belacan).
0 komentar:
Post a Comment